Konfekta.se

Lagom är bäst

Ibland är det okej att äta godis

Trots att godis har så negativ påverkan på vår kropp så tycker vi ändå att det ska vara okej att äta godis ibland? Med tanke på att så många i dagens samhälle äter godis trots att de vet att de är onyttigt, så finns det ju egentligen två anledningar till varför man gör se. Först och främst för att man är beroende, men sedan även för att det är gott. Och vi ska väl inte hindra människor att äta gott? Vi här från konfekta.se tycker att det är helt okej att äta godis ibland. Vad tycker du?

 

Viktigt att äta lagom och inte vräka i sig

Var noga med att komma ihåg att vi tycker det är okej ibland. Bara för att det är okej betyder det långt ifrån att man ska trycka i sig det. Vi tycker att man ska äta godis med måtta, det vill säga att man äter det kontrollerat och inte vräker i sig godiset. Det känner du ofta av själv, men det har gått på tok för långt när magen svullnar upp och att du börjar må illa. Så, med det menar vi att om du väljer att äta godis, vilket vi som sagt tycker är helt okej, så ska du äta det lagom mycket. Främst för ditt eget bästa. Har du även lite ont om pengar och dålig ekonomi, kan ett smart val både för din plånbok och hälsa att sluta eller minska ner på godiset. Då det både förstör din hälsa men även kostar väldigt mycket, som du annars kan få så mycket annan mat eller bensin eller liknande.

 

Välj en dag i veckan att äta godiset på

Ett tips till dig som vill börja äta lagom mycket godis och inte vräka i dig, eller för dig som vill få en bättre hälsa och bli av med ditt sockerberoende, är att äta godis endast en dag i veckan. Som du säkert känner igen så är typiskt lördagar man äter godis, vilket dem flesta väljer att göra nu med tanke på att det anses som den lediga dagen och när man har tid att mysa. Det är helt upp till dig själv att välja en dag i veckan som du tillåter dig själv att äta, så blir det mycket lättare. Då kommer du få en dag i veckan du kan se fram emot, och känner du då ett sug några dagar tidigare så kan du tänka att det bara är några dagar kvar innan du får äta. Dessutom så blir godiset oftast godare ju mer sällan man äter det, vilket gäller nästan all mat. Ju mer man äter det, desto snabbare tröttnar man på det.

 

Småät inte

Till sist men inte minst, så är vårt sista och nästan bästa tips att inte småäta. Du måste låta dina tarmar vila, vilket du inte gör om du ständigt går runt och småäter. Om du gör de, kan du säkert känna igen att du inte är så hungrig ofta, vilket är dåligt för kroppen.

Privacy Policy