Konfekta.se

Exempel på nyttigt och naturligt godis

Finns det godis som inte innehåller så mycket socker?

Många som har blivit drabbade av sjukdomar som har berott på att de under en längre tid har tagit en hög halt av socker, har under senare tid ifrågasatt om det finns godis som inte innehåller så mycket socker, eller inget socker alls. Givetvis finns det de.

 

Exempel på nyttigt och naturligt godis

Till en början när naturgodis kom, så ansågs det vara ett nyttigt godis som inte innehöll något socker. Det finns fortfarande naturgodis som inte innehåller socker, men stor mängd av naturgodiset som finns i våra matvarubutiker idag är dränkta i choklad, yoghurt eller liknande. De nötter som inte är de, innehåller dessvärre vegetabiliska oljor som exempelvis palmolja som inte är bra för kroppen. De stoppar igen blodådror och har en allmänt negativ effekt på kroppen. Det finns dock andra varianter på godis som man kan äta. Det finns inte riktigt godis, så som vi tänker godis, som är nyttigt eller sockerfritt, utan antingen innehåller det socker eller sötningsmedel. Dock finns det alternativ på godis, som exempelvis smoothies, fruktsallad och morots- och gurkstavs dipp. Givetvis är detta frukter och grönsaker som innehåller socker, men deras socker är druvsocker som även är kallat glukos och det är ett naturligt socker. Det skiljer sig från det andra vita sockret vi ser som vanligt socker. Så sådana alternativ som står ovan är smarta sätt att dämpa sötsuget med, eller om man bara vill börja äta nyttigare. Dock är det inte sunt att överkonsumera frukter heller, utan det gäller egentligen all mat att man ska äta lite ut av varje och inte äta mer av något såvida man inte har en specialkost.

 

Varför äta godis över huvud taget?

Finns det någon mening med att äta godis över huvud taget? I grund och botten är det bara en vana vi människor har, att när man har varit duktig får man belöna sig med godis. I själva verket är det inte att belöna sig själv, med tanke på att det bara förstör ens kropp. Skulle man verkligen vilja belöna sig själv, så kanske man istället skulle ge dig en spenatbiff som fredags mys. Allt handlar egentligen om vad man vänjer dig med att äta. Man skulle kunna vänja sig med att äta mat som inte innehåller socker som fredagsmys. Dock är socker något som är beroendeframkallande, vilket gör det svårt att minska ner på det och framförallt sluta. Det är något man får jobba på under lång tid och sätta delmål man ska klara, om man nu känner att ens hälsa är viktig och att man hellre offrar snacks för att lyckas i sporten eller hålla sig i form, istället för att bli överviktig och förstöra inre delar av kroppen. Faktum är att det som händer när man äter socker är inte bara att man bygger på sig fett och går upp i vikt, utan man rubbar även sina hormoner, man förstör sin tunntarm och tarmflora som gör att näringsupptaget blir sämre.

Privacy Policy