Konfekta.se

Bästa ersättningen för lördagsgodis till filmen

Inte godis

Har du någon gång känt dig svullen eller haft lite lätt ångest över att du har tryckt i dig massor med godis efter att du kollat en film på lördagskvällen? Isåfall är du inte ensam. Det är allt fler än vad man tror som inte kan hantera godis såpass bra i kroppen, utan att biverkningarna av godiset är svullnad, illamående, ont i magen och liknande. Trots att kroppen signalerar på massor med olika sätt att godis inte är bra, så fortsätter vi. Då är den stora frågan varför? Jo, ganska enkelt svar. I godis finns socker som gör oss beroende, men även andra medel vilket tillverkarna vet om. För de vill ju att man ska gå tillbaka nästa helg och köpa mer godis för att man är beroende. Dock tycker vi från konfekta.se att du ska välja ett annat alternativ att äta när du kollar film, för din kropps skull, och inte välja godis. Faktum är att det är ganska starkt att kunna stå emot godis. Vi kan nästan lova dig att du vinner respekt från dina nära och kära när de bjuder dig på godis och du tackar nej, för alla vet om att godis inte är nyttigt.

 

Förslag för ersättning till godis

Du har säkert massor med egna varianter du brukar göra hemma för att dämpa sockersuget. Det har även vi, så vi tänkte dela med oss av våra tips och så hoppas vi att dem kommer till användning och att allt fler slipper vara beroende av socker och få en bättre hälsa. Först och främst har vi grönsaksstavar i dipp, vilket du säkert har hört talas om. Som sagt så är inget bra att äta för mycket av, inte ens nyttiga saker, så ät allt med motto. Dock är detta mycket bättre än godis. Det är alltså morötter och gurka som man skär i långa stavar. Sedan köper man en gräddfil eller créme fraîche där mena sed
an blandar i en dipp man brukar ha till chips. Du får givetvis välja vilken smak du själv tycker passar bäst men vi kan tipsa om att köpa dippen med smak av paprika. Dock innehåller dessa dippar ganska onaturliga ämnen, så om du känner att du vill vara extremt nyttig till lördagsfilmen så kan du köpa gräddfil utan dipp. Dock tycker vi att det blir lite naturellt och det är mycket godare med smaksättning, men det avgör du själv. Dipp innehåller nästan inget socker. Vårt andra tips är att göra en smoothie. Det finns givetvis massor med olika varianter på smoothies, och vissa är givetvis nyttigare än andra. Om du vill ha en söt smoothie ska du inte röra ner socker, utan du ska använda dig av en yoghurt som är söt och sedan massor med söta bär och frukter. Då får du även druvsocker som är sött och mycket bättre än vanligt vitt socker. Vill du ha en nyttigare smoothie kan vi rekommendera att du gör en med spenat, avokado, selleri, gurka, ingefära, äpple för söthetens skull och sedan lite vatten.

Privacy Policy